Na Haspengouw en Tielt trokken wij afgelopen weekend naar het verre Bocholt voor de 3de manche van het Criteriumkampioenschap. Vrijdag stonden de verkenningen op het programma en met kp Steenberg zorgde de organisatie voor een nieuwe uitdagende en schitterende proef. Na onze deelname vorig jaar hadden we wel wat terreinkennis en met amper 2 passages tijdens de verkenningen vreesden we voor tijdverlies op de nieuwe proef…

RT_Sezoens2016-BjornRenier-5906

De weerberichten voorspelden een droge en warme zaterdag en met goeie moed vertrokken we voor de eerste proeven. Als leider in het kampioenschap hadden we de eer om als eerste over de proeven te gaan. De eerste proef was meteen al de nieuwe en tot onze verbazing was onze chrono met een 2de tijd al heel positief. De eerste helft van de wedstrijd werd aan een goed tempo afgewerkt en halfweg lagen we met een voorlopige 3de plaats goed op schema om onze leidersplaats te verdedigen.

Na de pech van onze naaste belagers ( oa snelste man van de wedstrijd Lommers ) in het kampioenschap konden we opnieuw een goeie zaak doen en aangezien het niet realistisch was om voor de overwinning te strijden leek het ons meer dan geslaagd om onze 3de plaats vast te houden. Door de mechanische pech van Johnny Louies in de BMW schoven we zelfs nog een plaatsje op en kon de Sezoensrally afgesloten worden met een 2de plaats en een mooie puntenoogst.

KAMV
RallyTime animated

Proficiat aan het duo Lootens – Minne met de overwinning, dank aan de organisatie en de vele vrijwilligers voor deze schitterende wedstrijd, mijn vrouwke die alweer een moeilijke opdracht doorstond en uiteraard alweer een dikke merci aan Pevatec voor de perfecte Clio!

En niet te vergeten onze sponsors voor hun medewerking!!

Aangezien het dit jaar de bedoeling is om in Ieper te starten zullen we waarschijnlijk, met pijn in het hart na 10 jaar ononderbroken aan de start te staan, niet deelnemen aan onze thuisrally te Wervik…

Afspraak dan in Ieper eind juni waar niet mijn vrouw maar Filip Collez de nota’s zal lezen.

RallyTime animated
RT1
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X