Na Haspengouw en Tielt trokken wij afgelopen weekend naar het verre Bocholt voor de 3de manche van het Criteriumkampioenschap. Vrijdag stonden de verkenningen op het programma en met kp Steenberg zorgde de organisatie voor een nieuwe uitdagende en schitterende proef. Na onze deelname vorig jaar hadden we wel wat terreinkennis en met amper 2 passages tijdens de verkenningen vreesden we voor tijdverlies op de nieuwe proef…

RT_Sezoens2016-BjornRenier-5906

De weerberichten voorspelden een droge en warme zaterdag en met goeie moed vertrokken we voor de eerste proeven. Als leider in het kampioenschap hadden we de eer om als eerste over de proeven te gaan. De eerste proef was meteen al de nieuwe en tot onze verbazing was onze chrono met een 2de tijd al heel positief. De eerste helft van de wedstrijd werd aan een goed tempo afgewerkt en halfweg lagen we met een voorlopige 3de plaats goed op schema om onze leidersplaats te verdedigen.

Na de pech van onze naaste belagers ( oa snelste man van de wedstrijd Lommers ) in het kampioenschap konden we opnieuw een goeie zaak doen en aangezien het niet realistisch was om voor de overwinning te strijden leek het ons meer dan geslaagd om onze 3de plaats vast te houden. Door de mechanische pech van Johnny Louies in de BMW schoven we zelfs nog een plaatsje op en kon de Sezoensrally afgesloten worden met een 2de plaats en een mooie puntenoogst.

KAMV
BRC

Proficiat aan het duo Lootens – Minne met de overwinning, dank aan de organisatie en de vele vrijwilligers voor deze schitterende wedstrijd, mijn vrouwke die alweer een moeilijke opdracht doorstond en uiteraard alweer een dikke merci aan Pevatec voor de perfecte Clio!

En niet te vergeten onze sponsors voor hun medewerking!!

Aangezien het dit jaar de bedoeling is om in Ieper te starten zullen we waarschijnlijk, met pijn in het hart na 10 jaar ononderbroken aan de start te staan, niet deelnemen aan onze thuisrally te Wervik…

Afspraak dan in Ieper eind juni waar niet mijn vrouw maar Filip Collez de nota’s zal lezen.

RallyTime animated
RT2
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
X