Voor de seizoenstart waren er wel enkele criticasters die beweerden dat, na enkele rally’s, er veel minder R5’s aan de start zouden verschijnen. Met 7 R5 wagens aan de start van de Sezoensrally, die traditioneel een mindere bezetting heeft, wordt echter het tegendeel bewezen. Tel daarbij de aankondigingen van “nieuwe” R5 wagens en je kan wel stellen dat de R5 categorie de categorie van de toekomst is.

 


Skoda Fabia R5

Skoda Fabia R 5


Melissa Debackere

Het ASD team heeft een Skoda Fabia R5 besteld bij Erik Wevers. Melissa Debackere zal met deze wagen debuteren in de ORC Canal rally. Verder staat ook de Rally van Wervik op het programma ter voorbereiding van de Kenotek Ypres Rally. Na de Kenotek Ypres Rally wordt de wagen te huur aangeboden door ASD / Autosport Debackere.

Bernhard ten Brinke

In samenwerking met Wevers Sport gaat Bernhard ten Brinke opnieuw meer rally’s rijden. Bernhard is tot het besluit gekomen dat hij de rallysport mist. Hij wil vaker de competitie aangaan. Goed nieuws ook voor het Belgian Rally Championship. Bernhard ten Brinke heeft 6 rally’s op het programma staan waaronder 2 in het BRC, namelijk de Omloop van Vlaanderen en de Condroz.

RT1
VAS

 

 


Ford Fiesta R5 Evo

maxresdefault


Pieter Tsjoen

De Ford Focus WRC werd verkocht aan M-Sport. Blijkbaar miste men dit model nog in de collectie. Pieter Tsjoen heeft op zijn beurt een Ford Fiesta R5 Evo gekocht. Het R-Tec team van Lazzerini zal instaan voor het onderhoud van de Ford Fiesta R5 Evo. Buiten de Kenotek Ypres Rally zal Pieter Tsjoen, in België, waarschijnlijk ook aan de start staan van de Rallysprint van Oudenaarde.

Team Floral

Ook Team Floral kondigde de levering van een nieuwe Ford Fiesta R5 Evo aan. Het ziet er dus naar uit dat Bernd Casier, in de Kenotek Ypres Rally, met gelijke wapens kan strijden tegen zijn ex-piloot Pieter Tsjoen.

Patrick Snijers

Patrick Snijers aan de start in de Sezoensrally met een Ford Fiesta R5 Evo. Een verrassende inschrijving. Met welke wagen zal Patrick Snijers starten in de Kenotek Ypres Rally? Porsche of R5? Natuurlijk op voorwaarde dat hij het budget rond krijgt.

 

 


DS3 R5

ds3r5-2


Bob de Jong

Je kan dit geen nieuwe R5 noemen. Maar wel eentje die, na zijn crash op de shake down van de Spa Rally, opnieuw aan de start zal staan van de BRC manches. Normaal is Bob de Jong opnieuw van de partij vanaf de Omloop van Vlaanderen.

RT1
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X