Voor de seizoenstart waren er wel enkele criticasters die beweerden dat, na enkele rally’s, er veel minder R5’s aan de start zouden verschijnen. Met 7 R5 wagens aan de start van de Sezoensrally, die traditioneel een mindere bezetting heeft, wordt echter het tegendeel bewezen. Tel daarbij de aankondigingen van “nieuwe” R5 wagens en je kan wel stellen dat de R5 categorie de categorie van de toekomst is.

 


Skoda Fabia R5

Skoda Fabia R 5


Melissa Debackere

Het ASD team heeft een Skoda Fabia R5 besteld bij Erik Wevers. Melissa Debackere zal met deze wagen debuteren in de ORC Canal rally. Verder staat ook de Rally van Wervik op het programma ter voorbereiding van de Kenotek Ypres Rally. Na de Kenotek Ypres Rally wordt de wagen te huur aangeboden door ASD / Autosport Debackere.

Stannic
63ste OVV

Bernhard ten Brinke

In samenwerking met Wevers Sport gaat Bernhard ten Brinke opnieuw meer rally’s rijden. Bernhard is tot het besluit gekomen dat hij de rallysport mist. Hij wil vaker de competitie aangaan. Goed nieuws ook voor het Belgian Rally Championship. Bernhard ten Brinke heeft 6 rally’s op het programma staan waaronder 2 in het BRC, namelijk de Omloop van Vlaanderen en de Condroz.

 

 


Ford Fiesta R5 Evo

maxresdefault


Pieter Tsjoen

De Ford Focus WRC werd verkocht aan M-Sport. Blijkbaar miste men dit model nog in de collectie. Pieter Tsjoen heeft op zijn beurt een Ford Fiesta R5 Evo gekocht. Het R-Tec team van Lazzerini zal instaan voor het onderhoud van de Ford Fiesta R5 Evo. Buiten de Kenotek Ypres Rally zal Pieter Tsjoen, in België, waarschijnlijk ook aan de start staan van de Rallysprint van Oudenaarde.

Team Floral

Ook Team Floral kondigde de levering van een nieuwe Ford Fiesta R5 Evo aan. Het ziet er dus naar uit dat Bernd Casier, in de Kenotek Ypres Rally, met gelijke wapens kan strijden tegen zijn ex-piloot Pieter Tsjoen.

Patrick Snijers

Patrick Snijers aan de start in de Sezoensrally met een Ford Fiesta R5 Evo. Een verrassende inschrijving. Met welke wagen zal Patrick Snijers starten in de Kenotek Ypres Rally? Porsche of R5? Natuurlijk op voorwaarde dat hij het budget rond krijgt.

 

 


DS3 R5

ds3r5-2


Bob de Jong

Je kan dit geen nieuwe R5 noemen. Maar wel eentje die, na zijn crash op de shake down van de Spa Rally, opnieuw aan de start zal staan van de BRC manches. Normaal is Bob de Jong opnieuw van de partij vanaf de Omloop van Vlaanderen.

RallyTime animated
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X