Het seizoen van Superstage, organisator van de Kenotek Ypres Rally, is afgelopen zondag definitief op gang geschoten. De dynamische club organiseerde voor de 44ste keer de Rallysprint van de Monteberg, verreden op een boogscheut van de befaamde Kemmelberg. Om officieel de voorbereiding op de Kenotek Ypres Rally op gang te trekken, verzorgden Freddy Loix en Tim Van Parijs het spektakel tijdens een sessie codrives.

Freddy Loix, die tussendoor de officiële affiche signeerde en beschikbaar was voor de rallyfans, bestuurde tijdens de demo een Opel Kadett GT/E. Niet zomaar een Historic, maar de “wereldberoemde” oranje Kadett uit de televisiereeks “Eigen Kweek”, opgenomen in Heuvelland.

RT_opname zonder titel-6995 “Het was heel tof om eens te rijden met de Kadett die een belangrijke rol speelde in Eigen Kweek, een reeks die ik volgde op televisie, zelfs wanneer ik in Frankrijk was. De Kadett is een wagen die dateert van voor mijn tijd, want ik begon mijn carrière met voortrekkers. Het was plezant, zeker omdat 5 rallyfans een unieke ervaring beleefden door een ritje mee te rijden op de Monteberg,” lachte Freddy, die zich meteen beschikbaar stelde voor deze meeting met de fans. “Dit soort acties zijn heel belangrijk en nuttig voor de rallysport in het algemeen. Het is een mooie promotie en iedereen weet dat ik een speciale band heb met de Ypres Rally. Dit jaar ga ik voluit voor een 11de overwinning. Op dit moment ligt het niveau in het Belgisch kampioenschap enorm hoog. Ik won de vorige manche van het kampioenschap met amper 6″ voorsprong op Kris Princen, die ook aan de start zal staan in Ieper. We zullen dus niet enkel concurrentie mogen verwachten van de Europese titelkandidaten. Maar, laat ons duidelijk zijn: we zullen klaar zijn om te knallen in Ieper!”

Timothy Van Parijs liet een aantal journalisten kennismaken met de power van een Porsche 997 GT3 zoals die gehomologeerd is in het Belgian Rally Championship, in dit geval de Porsche in Croky-kleuren van Jochen Claerhout. Deze GT’s zijn in juni opnieuw van harte welkom in de Kenotek Ypres Rally. Van Parijs, Mister Porsche, showde nog maar eens zijn stuurmanskunst door de 997 zo dwars mogelijk over het parcours te jagen.

RT_opname zonder titel-0747“Natuurlijk kijk ik uit naar de Kenotek Ypres Rally. Voor de meeste piloten uit de streek is Ieper de rally waar we de liefde voor de rallysport te pakken kregen. Iedereen wil erbij zijn in Ieper. Alleen zal ik iets minder gooien en smijten met de Porsche, want anders zullen de chrono’s niet te best zijn,” lachte Van Parijs.

VAS
RT2

Voor Superstage is de voorbereiding definitief gestart. De inschrijvingen voor de Kenotek Ypres Rally zijn geopend, de verschillende wedstrijden kregen hun eigen logo en identiteit en de marketingverantwoordelijken broeden op verschillende projecten om de wedstrijd de komende weken extra in de verf te zetten…

KAMV
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X