Met twaalf jongeren aan de start van de Rally van Haspengouw, bewees het Junior Belgian Rally Championship dat nog heel wat jonge talenten dromen van een carrière als rallypiloot. Vooraf werd gedacht dat het bikkelen zou worden voor elk bonuspunt, maar uiteindelijk bleek Joachim Wagemans te sterk voor de concurrentie.

RvH-JR-1

Met een brede glimlach bereikte Joachim Wagemans, vorig jaar al laureaat van de Junior Award in de East Belgian Rally, de finish in Landen. Met zijn nieuwe Peugeot 208 R2 moest hij in de klasse wel plooien voor een nog sterkere Steven Dolfen, maar met 2’27” voorsprong op de tweede was Wagemans oppermachtig bij de jongeren.
We hebben een foutloze en feilloze wedstrijd gereden,” lachte Joachim, die logischerwijze opnieuw de Junior Award won. “Deze wedstrijd was voor ons een testsessie voor de eerste manche van de Franse Peugeot 208 R2 Rally Cup. Deze winter hebben we een andere 208 R2 gekocht in Duitsland en een eigen team opgericht. Alles functioneerde feilloos. Deze week vertrekt de motor naar Frankrijk, waar hij verzegeld zal worden voor de Cup.

Sébastien Bedoret verzekerde zich van de tweede plaats met zijn Renault Twingo R2: “Daar kan ik goed mee leven. Het is mijn eerste deelname hier. Dit zijn belangrijke punten, want pas in de tweede helft van het seizoen zal ik voluit aanvallen,” beloofde Bedoret, die 32″9 voorsprong had op Jelle Vermeire, de trotse papa geworden van een dochtertje, Elena. “We reden met een atmosferische Fiesta R2 en ik denk dat we toch wat vermogen tekort kwamen om vooraan mee te strijden, maar dit is een mooi begin van het seizoen,” lachte Jelle.

Stijn Pacolet, terug na een jaar afwezigheid en aan de start met een nieuwe copiloot die debuteerde in de rallysport, kon niet het vertrouwen van begin vorig jaar vinden, terwijl kampioen Andy Dewallef bij het couperen in een koord zijn voortrein beschadigde. Hetzelfde overkwam Romain Delhez, die bovendien de volledige tweede ronde zonder stuurbekrachtiging op zijn Opel Adam R2 reed. Romain Delhez werd wel vierde, voor Stijn Pacolet en Andy Dewallef. Amaury Molle en Tobias Brüls moesten vroegtijdig de strijd staken.

BRC
VAS

In RC5 scoorde Lucas Walbrecq de eerste overwinning van het seizoen. Bovendien pakte hij nog 9 bonuspunten voor de snelste tijden in RC5, zodat Walbrecq met 21 punten op een voorlopige 2de plaats komt in het Junior BRC. Een snelste tijd moest hij aan Anthony Dovifat laten op KP 2, maar een proef later ging de DS-rijder van de baan. Kjelle Vandenberghe sloot zijn debuut in het Junior BRC af met een mooie tweede plaats in RC5 met zijn Renault Twingo R1.

Stand Junior BRC:
1. J. Wagemans 22 punten
2. L. Walbrecq 21 punten
3. S. Bedoret 16 punten
4. J. Vermeire 12 punten
5. R. Delhez 10 punten
6. K. Vandenberghe 9 punten
7. S. Pacolet 8 punten
8. A. Dewallef 6 punten
9. A. Dovifat 1 punt

Stannic
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X