In december 2015 deed Cédric Cherain een testsessie op de testbasis van M-Sport in Engeland. Het was duidelijk dat hij helemaal geloofde in het potentieel van de nieuwe Ford Fiesta R5 Evo. Cédric Cherain maakte er ook geen geheim van dat hij een internationaal programma ambieerde in 2016. Veel piloten hebben echter al ervaren dat je ambities waarmaken niet zo makkelijk is. Het is dan ook schitterend nieuws dat het voor Cédric Cherain wel gelukt is.

12743627_587800911368796_7955712871889714349_n

Cédric Cherain en André Leyh zullen in WRC-2 aantreden met een Ford Fiesta R5 Evo van D-Max Racing team. Portugal, Polen, Finland, Duitsland, Frankrijk (Corsica), Catalonië en Groot-Brittannië.
Het programma oogt indrukwekkend. Momenteel is er budget voor 5 van de 7 wedstrijden. Het resterende budget wordt zo snel mogelijk gezocht.

Om verscheidene reden wordt er verder samengewerkt met D-Max. “We hebben een goed gevoel bij de familie structuur van het bedrijf. Met hen kan je altijd alles rustig bespreken. Ook heeft D-Max Racing reeds in het verleden samengewerkt met Malcolm Wilson. Het vertrouwen is er, waarom dan veranderen? ” verteld Cédric Cherain.

Naast dit indrukwekkende programma in de WRC-2, zullen Cédric Cherain en André Leyh ook deelnemen aan Belgische rally’s … te beginnen met de Rally van Haspengouw, de opener van het Belgisch Kampioenschap. “Al onze partners zijn Belgisch. Om hun investering maximaal te laten renderen zullen we aan de start staan van enkele Belgische rally’s. In Haspengouw zullen we vooral testen met het oog op Portugal. En het laat onze partners toe om de sfeer op de rally’s te ontdekken. Ook de Condroz staat reeds op het programma. Verder hopen we de Spa Rally, onze thuisrally, en de Rallye de Wallonie, waar we vorig jaar wonnen, toe te voegen. Dit betekent dat als alles goed gaat, we 11 rally’s zullen rijden dit jaar. Het zal niet makkelijk zijn, maar het is nu of nooit.” besluit Cédric Cherain.

63ste OVV
Stannic

RT1
KAMV
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X