In december 2015 deed Cédric Cherain een testsessie op de testbasis van M-Sport in Engeland. Het was duidelijk dat hij helemaal geloofde in het potentieel van de nieuwe Ford Fiesta R5 Evo. Cédric Cherain maakte er ook geen geheim van dat hij een internationaal programma ambieerde in 2016. Veel piloten hebben echter al ervaren dat je ambities waarmaken niet zo makkelijk is. Het is dan ook schitterend nieuws dat het voor Cédric Cherain wel gelukt is.

12743627_587800911368796_7955712871889714349_n

Cédric Cherain en André Leyh zullen in WRC-2 aantreden met een Ford Fiesta R5 Evo van D-Max Racing team. Portugal, Polen, Finland, Duitsland, Frankrijk (Corsica), Catalonië en Groot-Brittannië.
Het programma oogt indrukwekkend. Momenteel is er budget voor 5 van de 7 wedstrijden. Het resterende budget wordt zo snel mogelijk gezocht.

Om verscheidene reden wordt er verder samengewerkt met D-Max. “We hebben een goed gevoel bij de familie structuur van het bedrijf. Met hen kan je altijd alles rustig bespreken. Ook heeft D-Max Racing reeds in het verleden samengewerkt met Malcolm Wilson. Het vertrouwen is er, waarom dan veranderen? ” verteld Cédric Cherain.

Naast dit indrukwekkende programma in de WRC-2, zullen Cédric Cherain en André Leyh ook deelnemen aan Belgische rally’s … te beginnen met de Rally van Haspengouw, de opener van het Belgisch Kampioenschap. “Al onze partners zijn Belgisch. Om hun investering maximaal te laten renderen zullen we aan de start staan van enkele Belgische rally’s. In Haspengouw zullen we vooral testen met het oog op Portugal. En het laat onze partners toe om de sfeer op de rally’s te ontdekken. Ook de Condroz staat reeds op het programma. Verder hopen we de Spa Rally, onze thuisrally, en de Rallye de Wallonie, waar we vorig jaar wonnen, toe te voegen. Dit betekent dat als alles goed gaat, we 11 rally’s zullen rijden dit jaar. Het zal niet makkelijk zijn, maar het is nu of nooit.” besluit Cédric Cherain.

KAMV
VAS

KAMV
RT1
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X