Na een beperkt programma in 2015 brandt Frank Jorissen uit Lanaken van ambitie en goesting om er in 2016 terug een lap op te geven. In de Opel Manta 400 in de Nelissen-kleuren wil hij, samen
met zijn vaste co Kurt Declerck, het Belgian Historic Rally Championship rijden.

IMG_3210

Met slechts drie wedstrijden was de rallykalender in 2015 niet bijster gevuld – het werk, weet u wel. Maar die eerste overwinning in de Sezoensrally maakte veel goed. “Klopt, we hebben al meermaals bewezen dat we snel kunnen zijn en dat de Manta de ideale wagen is om in de top vijf bij de Historics mee te draaien. Dit jaar willen we graag eens een volledig seizoen rijden en kijken waar we uitkomen. We beginnen eind februari met de Haspengouwrally, en afhankelijk van de resultaten zullen we het verdere programma samenstellen.”, blikt Frank vooruit.

 

 

RT2
RT1

De Manta werd in het tussenseizoen stevig onder handen genomen. Vanaf de TAC-rally is er een nieuwe motor gepland; er wordt niets aan het toeval overgelaten. “Nee, we willen goed voorbereid aan de start verschijnen. We zijn best wel ambitieus, maar het hoofddoel blijft toch ons amuseren.”

 

Frank en KurtOm de nota’s te lezen vertrouwt Frank ook dit seizoen op de ervaren Kurt Declerck. “Never change a winning team, dus ook voor dit seizoen ben ik bij Kurt gaan aankloppen. Het is een echte meerwaarde om iemand met zo’n ervaring en enthousiasme naast je te hebben. Het West-Vlaamse accent neem ik er dan ook met plezier bij.”, lacht Frank.

RallyTime animated
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X