Na een beperkt programma in 2015 brandt Frank Jorissen uit Lanaken van ambitie en goesting om er in 2016 terug een lap op te geven. In de Opel Manta 400 in de Nelissen-kleuren wil hij, samen
met zijn vaste co Kurt Declerck, het Belgian Historic Rally Championship rijden.

IMG_3210

Met slechts drie wedstrijden was de rallykalender in 2015 niet bijster gevuld – het werk, weet u wel. Maar die eerste overwinning in de Sezoensrally maakte veel goed. “Klopt, we hebben al meermaals bewezen dat we snel kunnen zijn en dat de Manta de ideale wagen is om in de top vijf bij de Historics mee te draaien. Dit jaar willen we graag eens een volledig seizoen rijden en kijken waar we uitkomen. We beginnen eind februari met de Haspengouwrally, en afhankelijk van de resultaten zullen we het verdere programma samenstellen.”, blikt Frank vooruit.

 

 

RT1
KAMV

De Manta werd in het tussenseizoen stevig onder handen genomen. Vanaf de TAC-rally is er een nieuwe motor gepland; er wordt niets aan het toeval overgelaten. “Nee, we willen goed voorbereid aan de start verschijnen. We zijn best wel ambitieus, maar het hoofddoel blijft toch ons amuseren.”

 

Frank en KurtOm de nota’s te lezen vertrouwt Frank ook dit seizoen op de ervaren Kurt Declerck. “Never change a winning team, dus ook voor dit seizoen ben ik bij Kurt gaan aankloppen. Het is een echte meerwaarde om iemand met zo’n ervaring en enthousiasme naast je te hebben. Het West-Vlaamse accent neem ik er dan ook met plezier bij.”, lacht Frank.

RT1
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X