Na een beperkt programma in 2015 brandt Frank Jorissen uit Lanaken van ambitie en goesting om er in 2016 terug een lap op te geven. In de Opel Manta 400 in de Nelissen-kleuren wil hij, samen
met zijn vaste co Kurt Declerck, het Belgian Historic Rally Championship rijden.

IMG_3210

Met slechts drie wedstrijden was de rallykalender in 2015 niet bijster gevuld – het werk, weet u wel. Maar die eerste overwinning in de Sezoensrally maakte veel goed. “Klopt, we hebben al meermaals bewezen dat we snel kunnen zijn en dat de Manta de ideale wagen is om in de top vijf bij de Historics mee te draaien. Dit jaar willen we graag eens een volledig seizoen rijden en kijken waar we uitkomen. We beginnen eind februari met de Haspengouwrally, en afhankelijk van de resultaten zullen we het verdere programma samenstellen.”, blikt Frank vooruit.

 

 

Stannic
63ste OVV

De Manta werd in het tussenseizoen stevig onder handen genomen. Vanaf de TAC-rally is er een nieuwe motor gepland; er wordt niets aan het toeval overgelaten. “Nee, we willen goed voorbereid aan de start verschijnen. We zijn best wel ambitieus, maar het hoofddoel blijft toch ons amuseren.”

 

Frank en KurtOm de nota’s te lezen vertrouwt Frank ook dit seizoen op de ervaren Kurt Declerck. “Never change a winning team, dus ook voor dit seizoen ben ik bij Kurt gaan aankloppen. Het is een echte meerwaarde om iemand met zo’n ervaring en enthousiasme naast je te hebben. Het West-Vlaamse accent neem ik er dan ook met plezier bij.”, lacht Frank.

63ste OVV
VAS
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X