Vol enthousiasme keken we uit naar de maaskiezel van de Sezoensrally in het gezellige Bocholt.  In diverse media werden we als favouriet getipt omdat we hier traditiegetrouw toch wel sterk zijn. Zonder pech hoopten we ‘heimelijk’ om de ‘M-Cup beker van Bocholt’ mee naar huis te mogen nemen. Voor het M-Cup kampioenschap had dit meteen ook goede zaak geweest en de opportuniteit om onze leiderspositie te versterken.

RT_Sezoens2016-RV-5262

De verwachtingen van favoriet konden we ook meteen invullen door sterke tijden te draaien op de proeven met veel onverhard. Zo stonden we na de eerste boucle van 5 proeven mooi aan de leiding in de M-Cup op een 12de plaats algemeen met 23 sec voorsprong op achtervolger Diels en 25 sec voorsprong op Braeckevelt. De wagen draaide als een klokje, perfecte nota’s stralende zon, veel toeschouwers, het zag er zeer goed uit … maar helaas kwam de pechduivel opdagen …

Op de eerste proef van de 2de boucle (De Hees) begon de motor ‘onfris’ te draaien op 4 of 5 cylinders in plaats van alle 6. Er moesten nog 3 proeven afgelegd worden vooraleer er service was voorzien. Ook kp 7 en 8 hebben we moeten afwerken met sputterende motor die niet meer op 6 cylinders draaide met flink wat tijdsverlies als gevolg. Toch slaagden we erin om het tijdverlies te beperken en de leidersplaats in de M-Cup nog net te behouden op de 11de plaats algemeen. Er was nog niets verloren op voorwaarde dat we het technisch probleem konden oplossen.

RallyTime animated
BRC

Tijdens de daaropvolgende service werd door het service team al het mogelijke gedaan om het probleem te localiseren en identificeren. Het lijkt een ontstekingsprobleem te zijn mogelijks veroorzaakt door storingen in de bobines. Helaas hebben we tijdens de korte servicetijd de exacte oorzaak niet tijdig kunnen vinden … Verder rijden op 4 of 5 cylinders zou ernstige motorschade veroorzaken en was geen optie. Hierdoor hebben we met pijn in het hart de handdoek moet gooien en de strijd moeten staken …

Hierop was de weg vrij voor Diels en Braeckevelt om verder te vechten voor de M-Cup overwinning. Voor het kampioenschap is dit natuurlijk een slechte zaak voor ons …  We zijn noodgedwongen om deze rally onze ‘joker’ in te zetten … maar alles blijft nog mogelijk.

Er zal niets anders opzitten voor ons dan ‘full attack’ aanvallen tijdens de laatste 3 rally’s (Omloop van Vlaanderen, East Belgian Rally en GTC Rally) meetellende voor het M-Cup kampioenschap om terug een positie vooraan in het kampioenschap terug te veroveren. Dat dit mogelijk is hebben we in het verleden nogal bewezen ….

 

KAMV
RallyTime animated
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
X