Na zijn foutloze wedstrijd in de Monteberg, reed Steve Bécaert ook in Bocholt een knappe wedstrijd. Het werd al vlug duidelijk dat de piloot vertrouwen getankt had in de Short Rally Monteberg. De EVO X, met nummer 25 op de deuren, finishte in de Sezoensrally op een 6de plaats tussen de R5 wagens. Een resultaat waar Steve vooraf voor getekend zou hebben.

“Na een mooie wedstrijd op de Monteberg waren we klaar voor de Sezoensrally,” vertelt Steve. “Op de Monteberg reden we een strak tempo. Dat tempo namen we meteen mee naar de eerste KP in Bocholt! Meteen reden we een knappe 10de tijd algemeen. Dit schepte natuurlijk veel vertrouwen.”

“We reden een strakke wedstrijd met 1 foutje dat ons slechts een 10 tal seconden kosten. Voor de rest liep alles zoals gewenst met als eindresultaat een knappe 6de plaats na Patrick Snijers. Dit is werkelijk een resultaat waar we vooraf nooit van hadden durven dromen.”

KAMV
RT2

“Uiteraard kregen we weer van massa’s mensen de vraag of er weer een R5 verhaal aankomt… eenmalig is dit uiteraard wel altijd eens mogelijk maar ik zou echt niet weten waarom. Hadden we met een R5 wagen 4de of 5de gereden zou dit een normaal resultaat lijken (hoewel dit niet zo evident is). Nu staan we daar wel mooi tussen met onze productiewagen en krijgen we toch van veel mensen veel appreciatie!”

“Onze volgende wedstrijd wordt de ORC waar we gezien het zware deelnemersveld toch een top 5 zullen proberen te bemachtigen. Daarna gaat de auto naar Van den Heuvel. De FIA eist dat we een speciale safety tank monteren in de EVO X die ons iets van een 10000 euro kost… Een regel die ik niet goed begrijp. Voor een uitgehomologeerde EVO 7 of 8 is deze regel niet van toepassing en zij rijden toch ook in dezelfde wedstrijd. Wie de logica hiervan snapt mag het me steeds eens laten weten…” besluit Steve.

RallyTime animated
KAMV
BRC
Rallye de Wallonie - Niels Reynvoet wint na een waanzinnig spannende finale
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
X