Nadat hij in de ConXioN Omloop van Vlaanderen zijn titel in het Pirelli Junior BRC veilig kon stellen, zal Grégoire Munster zijn titel op gepaste wijze vieren in de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgisch kampioenschap 2019. De tweevoudige Junior-kampioen komt aan de start met een Skoda Fabia R5 in de kleuren van Pirelli. Voor de eerste keer zal de jongere het met gelijke wapens opnemen tegen de tenoren van het kampioenschap.

Gilles Pyck, tweede in de tussenstand, is niet van de partij. Zo start Tobias Brüls als favoriet voor eigen publiek. Vorig jaar was de 24-jarige rijder uit Weywertz ook al de beste in Sankt-Vith met zijn Peugeot 208 R2. Op het erg uitdagende parcours krijgt Brüls weerwerk van de 24-jarige Thibaud Mazuin, die dit seizoen al een paar keer mocht proeven van de Skoda Fabia R5 van SAN Mazuin.

Corentin Vertommen maakt zijn debuut in het Pirelli Junior BRC met een Ford Fiesta R2. Een mooie referentie voor Charles Munster, de jongere broer van Grégoire, die zijn leerproces verder kan zetten met de Opel Adam Cup.

Tussenstand (7/9) : 1. G. Munster 94; 2. G. Pyck 45; 3. T. Brüls 26; 4. Th. Mazuin & A. Molle 18; 6. G. Snaet 17; 7. Charles Munster 13; 8. J. Wagemans 10; 9. V. Vertommen 9; 10. A. Boxoen 8; 11. M. Merlevede 6; 12. L. Vansteenkiste 5…

VAS
RallyTime animated

RT2
VAS
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X