Claudie Tanghe en Renties bundelen hun krachten

Een mooi internationaal programma met de Fiesta R5

Terwijl de meeste piloten en teams in deze periode van het jaar naarstig op zoek zijn naar partners om hun plannen te kunnen realiseren, is het programma van het Renties Racing Team voor 2016 al uitgestippeld. Claudie Tanghe zal de Ford Fiesta R5, geprepareerd door TeamFloral, samen met Filip Cuvelier bemannen. Samen hebben ze gekozen voor een gevarieerd en uitdagend nationaal en internationaal programma.

6UK_007-4-1“Door onze krachten te bundelen en partners samen te brengen, kunnen we een heel mooi programma voorstellen,” vertelt Filip Cuvelier, die een half jaar geleden mee aan de wieg stond van het Renties Racing Team. “De samenwerking met Claudie Tanghe is op de best mogelijke wijze van start gegaan met onze zege in de 6 Uren van Kortrijk, waar Claudie nog maar eens bewezen heeft een uitstekend piloot te zijn. Ik ken Claudie al vele jaren. Destijds waren we nog concurrenten, in de tijd toen ik Frank Mesure navigeerde.”

Na de kennismaking met de Ford Fiesta R5 in Kortrijk, kreeg Claudie Tanghe het voorstel om de Renties Fiesta te besturen in 2016. Het programma oogt in elk geval aantrekkelijk.

“We zijn tot een heel mooi compromis gekomen,” vertelt de drukker uit Komen. “Voor Renties zijn vooral de proeven in de buurt van de Kortrijkse hoofdzetel belangrijk. Vandaar dat we de TAC Rally, Ieper, de Omloop van Vlaanderen en de 6 Uren van Kortrijk zullen rijden. Ons seizoen zal beginnen in Frankrijk met de Rally van Le Touquet, een wedstrijd die ik al jaren op mijn programma heb staan. Verder had ik Antibes hoog op mijn verlanglijstje staan. Dat wordt onze tweede afspraak in Frankrijk. Aangezien we toch het ERC-inschrijvingsgeld betalen om in Ieper een goed startnummer te hebben, hebben we beslist nog een tweede manche van het Europees kampioenschap te rijden. Dat wordt de Barum Rally. En, mocht het budget nog mogelijkheden bieden in het slot van het seizoen, dan kan er nog een Belgische wedstrijd aan onze kalender worden toegevoegd.”

Technisch staat TeamFloral in voor de service en preparatie van de Ford Fiesta R5. Die zal in de loop van het seizoen voorzien worden van de nieuwe motorevolutie.

“Na Antibes gaat de motor terug naar M-Sport, zodat we voor de Kenotek Ypres Rally zeker de nieuwe update van de motor hebben,” besluit Filip Cuvelier.

Het is duidelijk dat het Renties Racing Team ook in 2016 van zich doen spreken!

De kalender 2016 van het Renties Racing Team

17-19/3 Rallye du Touquet (Kamp. van Frankrijk)
9/4 TAC Tielt (BRC)
19-22/5 Rallye d’Antibes (Kamp. van Frankrijk)
23-25/6 Kenotek Ypres Rally (ERC)
26-28/8 Barum Czech Rally (ERC)
2-3/9 Omloop van Vlaanderen Roeselare (BRC)
27-28/11 6 Uren van Kortrijk (VAS)